SISTEMA FINANCER
Economia 13/12/2010

La banca espanyola rep una altra advertència

Moody's posa èmfasi en les dificultats d'accés al finançament i els dubtes sobre la solvència de les entitats

Redacció
1 min

BarcelonaL'agència de qualificació de deute Moody's ha notificat que manté la perspectiva negativa sobre la banca espanyola donades les seves dificultats d'accés al finançament i les pressions externes sobre la seva capitalització i rendibilitat. Moody's creu que la situació de l'economia del país, el constant deteriorament de la qualitat dels actius de les entitats i els plans d'austeritat del Govern espanyol no auguren millores per al sistema de bancs i caixes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'agència estima que els bancs espanyols hauran de fer front a pèrdues econòmiques de fins a 176.000 milions d'euros destinades a dotacions i reserves, aproximadament el doble del que fins ara han admès les entitats. Segons l'informe, els bancs hauran de fer front a un dèficit de capital de 17.000 milions d'euros. En concret, des de Moody's s'apunta que no es pot esperar que els ingressos del la majoria de bancs aconsegueixin compensar les seves necessitats de capital. Aquesta situació, segons l'agència, obligarà a moltes entitats a sol·licitar capital a través de fonts externes.

D'aquesta manera, els bancs espanyols hauran d'acudir al Fons Ordenat de Reestructuració Bancària (FROB), que disposa d'uns 99.000 milions d'euros. Aquest coixí permetria a les entitats reforçar els seus ratis de capital. L'informe també assegura que la qualificació del deute a llarg termini dels bancs espanyols podria veure's afectat tant per l'empitjorament de la solvència d'Espanya o per l'eventual necessitat dels bancs de ser rescatats per l'Estat.

stats