FINANCES PÚBLIQUES
Economia 06/06/2011

Moody's aconsella que es limiti obligatòriament la despesa autonòmica

L'agència de qualificació considera que en cas que no s'implementi aquesta limitació serà molt difícil que el govern espanyol assoleixi els seus objectius pressupostaris per enguany i pel futur

Redacció I Agències
1 min

BarcelonaMoody's creu que el govern central hauria de limitar obligatòriament la despesa de les comunitats autònomes. L'agència ha posat especial èmfasi en el cas de Catalunya, que acumula un terç del deute de les autonomies espanyoles. Amb 31.800 milions d'euros, Catalunya és la comunitat més endeutada, després que l'any passat el deute de la Generalitat es disparés un 36,7%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Moody's afegeix que serà molt difícil pel govern espanyol assolir els objectius pressupostaris que s'ha fixat per l'any si no limita la despesa autonòmica.

Després d'analitzar els pressupostos presentats la setmana passada pel Govern d'Artur Mas, l'agència de ràting conclou que la Generalitat podria haver d'endarrerir els pagaments als seus proveïdors i que poden produir-se més tensions de liquiditat.

Moody's explica que el fet que el dèficit previst al Pressupostos de 2011 sigui del 2,66%, el doble que permet el govern espanyol –un 1,3%–, evidencia les dificultats de la segona major autonomia espanyola per reduir el seu deute.

stats