Economia 17/05/2012

Moody's rebaixa entre un i tres graons la nota de 16 bancs espanyols

L'agència de qualificació justifica la rebaixa per la pèrdua de liquiditat de les entitats i perquè la capacitat de l'Estat per donar-los suport s'ha reduit. Entre les notes rebaixades hi ha el Sabadell i CaixaBank

Dani Sánchez Ugart
1 min

BarcelonaMoody's ha rebaixat aquest divendres la qualificació de 16 bans espanyols entre un i tres graons. La companyia justifica la rebaixa per la pèrdua de liquiditat de les entitats i perquè s'ha reduit la capacitat de l'estat de donar-los suport.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquesta rebaixa la nota del deute a llarg termini de les entitats espanyoles queda entre A3 (notable baix) i Ba3 (bo porqueria). A més, les perspectives per a la majoria d'entitats és negativa.

Els més ben situats són el Santader, el BBVA, CaixaBank, Unicaja i el Popular, que es mantenen en la zona del notable baix, tot i la rebaixa d'entre un i dos graons.

L'altre català a qui han tocat la qualificació, a més de CAixaBank ha estat el Sabadell, que perd l'A3 que tenia i passa a un aprovat alt, amb Baa1, encara a dos graons del bo porqueria.

Les úniques entitats que s'han situat per sota de l'aprovat han estat el Liberbank, Cajamar i Lico Leasing.

La rebaixa arriba dues setmanes després que Standard & Poor's retallés la nota d'onze entitats financeres espanyoles, entre elles CaixaBank i el Sabadell i que atorgués perspectiva negativa al deute de Bankia i la seva filial.

stats