ECONOMIA
Economia 29/07/2011

Moody's rebaixa un graó la nota del deute públic català

L'agència de qualificació de deute, que mesura els riscos dels inversors internacionals, assenyala que la rebaixa té a veure amb "el deteriorament de la situació fiscal" del país

Efe
1 min

MadridL'agència Moody's, que mesura els riscos dels inversors internacionals, ha rebaixat un graó la qualificació del deute de Catalunya a llarg termini. El mateix li ha passat a Andalusia, Múrcia, País Valencià i les dues Castelles. Segons Moody's, la rebaixa de la qualificació de les comunitats reflecteix "el deteriorament de la seva situació fiscal i el seu deute". L'agència, a més, ha posat en revisió, per a una possible rebaixa, el deute de set comunitats autònomes més.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'agència ja havia anunciat que podia rebaixar la nota del deute públic de l'Estat, que ara està al nivell Aa2. Les perspectives són negatives per la major vulnerabilitat financera que té a veure, d'una banda, amb el feble entorn de creixement i, de l'altra, amb la compromesa situació fiscal de les comunitats autònomes. Moody's assenyala que és probable que augmentin encara més les pressions sobre l'Estat espanyol, després de l'anunci del paquet oficial de rescat a Grècia, que ha marcat "un clar canvi en el risc per als compradors de bons de països amb alta càrrega de deute". L'agència indica també, que els costos de finançament han estat augmentant des de fa temps per al govern espanyol i per a molts emissors de deute, com els bancs nacionals i els governs regionals.

stats