CRISI DEL DEUTE
Economia 03/06/2011

Moody's rebaixa la qualificació als vuit bancs grecs més grans

Està previst que avui es tanquin les negociacions entre el govern grec, la UE i l'FMI per aprovar un nou paquet de mesures d'austeritat per al país

Redacció
1 min

BarcelonaL'agència de qualificació de riscos Moody's ha decidit rebaixar la nota del deute i els dipòsits de vuit dels bancs més grans de Grècia. Aquesta decisió de Moody's es produeix només un parell de dies després que l'agència rebaixés novament la qualificació del deute sobirà grec de B1 a Caa1, un graó encara més baix en la categoria de "deute no apte per a inversió".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els bancs afectats per la rebaixa són el Banc Nacional de Grècia, EFG Eurobank, Alpha Bank, Pireaeus Bank, ATEBank, Attica Bank, Emporiki i General Bank.

L'anunci de la rebaixa de qualificació de Moody's als bancs grecs es produeix en el dia en què està previst que el govern grec, la Unió Europea (UE) i el Fons Monetari Internacional (FMI) arribin a un acord per posar en marxa un nou paquet d'austeritat per al país.

El govern grec hauria d'implementar un programa de retallades valorat en 78.000 milions d'euros, a través d'increments d'impostos i privatitzacions fins al 2015. L'objectiu d'aquestes mesures és reduir el deute del país i salvar-se de fer fallida.

stats