Irlanda

Cinc graons més avall

Moody's rebaixa la qualificació del deute irlandès

L'assumpció del deute bancari per part de l'Estat i la pèrdua de "fortalesa financera" generen males perspectives econòmiques per a Irlanda

L'agència Moody's ha rebaixat aquest matí la qualificació dels bons irlandesos, tant en divisa estrangera com en local, en cinc graons a l'escala d'inversió: de l'Aa2 ha passat al Baa1, i amb perspectiva negativa. Moody's ha justificat aquesta decisió per l'assumpció per part de l'Estat del deute de les entitats bancàries, la incertesa creixent de les perspectives econòmiques del país i la pèrdua de "fortalesa financera" del govern.

Segons l'agència, la perspectiva negativa atorgada al deute irlandès es basa en el risc que aquesta fortalesa financera del govern pugui seguir decreixent encara més, o que els costos de l'estabilització del sistema bancari superin les previsions. 

De totes maneres, Moody's elogia la competitivitat de l'economia irlandesa i les seves condicions fiscals, que són, diu, favorables als negocis, i ha parlat també de "dades saludables" en matèria d'exportacions.

Més continguts de