ECONOMIA
Economia 05/03/2012

Mor Feliciano Fuster, expresident d'Endesa

El mallorquí Feliciano Fuster, l'artífex de la unió de les marques elèctriques catalanes sota l'ensenya d'Endesa, ha mort als 87 anys

Efe
1 min
Feliciano Fuster

BarcelonaFuster, natural de Santa Margarida (Mallorca), era doctor enginyer industrial per l'Escola Tècnica Superior de Barcelona. Va ingressar a Gas y Electricidad (Gesa) el 1955 i en va ser president executiu des del 1973 fins al 1997. Va ocupar el càrrec de president executiu d'Endesa des del 1984 fins al 1997.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquell any va ser substituït per Rodolfo Martín Villa. La Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) el va nomenar llavors president d'honor d'Endesa. Cal tenir en compte que la societat pública SEPI mantenia encara una participació rellevant al capital d'Endesa, abans de la seva total privatització. Precisament, una de les tasques més importants realitzades per Fuster en la presidència del grup elèctric va ser la unificació de les tres marques que encara existien a Catalunya a principis dels anys 90. Així, Endesa va comprar i absorbir Hidruña, Enher i Fecsa.

Feliciano Fuster va ser pioner en l'aplicació de l'energia solar. El 1988 va ser elegit millor empresari de Balears i el 1993 va ser distingit amb el doctorat 'honoris causa' per la Universitat de Balears.

stats