Mor Josep Esteve, expresident del grup farmacèutic Esteve

Va substituir al capdavant de l'empresa el seu pare, que en va ser el fundador

El doctor Josep Esteve Soler, expresident del grup farmacèutic català Esteve, ha mort a Barcelona als 89 anys, segons ha informat la companyia. Nascut el 4 de gener del 1930, Josep Esteve era membre de la sisena generació de farmacèutics de la família.

Doctor en farmàcia i amb un postgrau en direcció i administració d'empreses per l'Iese, l'any 1979 va assumir la direcció de la companyia farmacèutica amb els seus germans Joan i Montserrat Esteve. En va passar a ser president quan va morir el seu pare i fundador de l'empresa, Antoni Esteve.

Amb els seus germans, Josep Esteve va impulsar el creixement de la companyia a partir de tres pilars: obtenir nous productes per comercialitzar a Espanya i explorar mercats internacionals, a més de treballar en la defensa del sector.

Josep Esteve va rebre l'Orde Civil de la Sanitat i la Creu de Sant Jordi, va ser acadèmic de la Reial Acadèmia de Farmàcia i de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, de l'Acadèmia de Farmàcia d'Espanya, de l'Acadèmia de Farmàcia de França, i de l'Acadèmia de Doctors de Catalunya i les Balears. A més, va ser membre de diversos patronats, entre els quals el de la Fundació Príncep d'Astúries, i va rebre diversos premis, com el de millor empresari de l'any.

Va ser president de la patronal espanyola del sector farmacèutic, Farmaindustria, entre els anys 1975 i 1977, i després entre el 1987 i 1989, i representant espanyol al Consell de la Federació Internacional de Fabricants Farmacèutics fins al 1994. També va ser membre del Consell Assessor per la Ciència i la Tecnologia, i vocal de la Fundació Catalana per a la Recerca.