Economia 22/01/2012

Mor Ricardo Fisas, fundador de Natura Bissé

L'empresa cosmètica va facturar 30 milions d'euros el 2011 i és un referent del sector del luxe als Estats Units. "Estava a l'atur als 50 anys i vaig arriscar-me", va declarar el febrer del 2011 a l''Emprenem' de l'ARA

1 min

L'emprenedor i empresari ha mort als 83 anys després d'una llarga carrera en la qual va demostrar la seva capacitat innovadora i la reinvenció constant. La seva gran aportació va ser Natura Bissé, que s'ha convertit en 30 anys en una de les marques que parla més bé de Barcelona i la seva capacitat innovadora arreu del món.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fisas era un directiu d'una important multinacional quan als 50 anys es va trobar sense feina. L'última empresa on havia estat era una companyia catalana dedicada a la hidrolització de proteïnes. Les fraccionava per destinar després els components a enriquir pinsos animals. Observant les mans dels obrers de la fàbrica, Fisas va veure què podia fer en el futur. Les mans dels obrers, en contacte amb els aminoàcids, tenien una suavitat inusual. Fisas va entendre que potser tenien una propietat cosmètica.

Sense tenir cap contacte amb el món de la cosmètica, Fisas acaba posant en marxa Natura Bissé l'any 1979. Després de 30 anys, la seu corporativa del Parc Tecnològic de Cerdanyola concentra tot el procés, des de la concepció (R+D+i) fins a la fabricació de tota la gamma de productes que ven arreu del món.

stats