Mor el banquer Emilio Botín

El president del Banc Santander ha mort d'un atac de cor als 79 anys. L'entitat ho ha comunicat a la Comissió del Mercat de Valors

El banquer Emilio Botín, president del Grup Santander, ha mort d'un atac de cor als 79 anys, segons ha comunicat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

"Banco Santander lamenta comunicar la mort del seu president, Emilio Botín", ha comunicat el banc a la CNMV.

Nascut l'1 d'octubre de 1934 a Santander, Botín va ser l'hereu de la tradició financera de la seva família –el seu pare i el seu avi ja van ser presidents de l'entitat. Emilio Botín va assumir la presidència el 1986 i és l'artífex de l'expansió internacional del banc, el més gran de la zona euro.

Conseller del Banc Santander des de 1960, quatre anys més tard va ser nomenat director general i el 1971 va ser escollit vicepresident segon del consell d'administració de l'entitat financera. Membre de la Comissió Executiva del Banc Santander des del 1964, va ser designat conseller delegat el 1977. El 19 de novembre de 1986 va ser nomenat president del Banc Santander i es va convertir en un dels pocs gestors financers que a més d'assumir la presidència de l'entitat era el seu principal executiu i màxim accionista.

La seva gestió s'ha caracteritzat per la seva estratègia en el mercat internacional i per un procés de fusions i adquisicions estatals per aconseguir el lideratge de la banca espanyola.

Emilio Botín estava casat amb Paloma O'Shea Artiñano i tenia sis fills, una de les quals, Ana Patricia, s'encarrega actualment de dirigir la filial britànica del Grup Santander, Santander UK.

Aquesta tarda s'escull el successor

El Santander ha informat que aquesta tarda es reunirà la comissió de nomenaments i retribucions i el consell d'administració per designar el nou president del Banc. No han transcendit candidats, però fonts del mercat assenyalen que la filla Ana Patricia Botín té moltes possibilitats per assumir la presidència del grup.

Les accions cauen

Les accions del Santander han caigut prop d'un 2% a primera hora en saber-se la notícia de la mort del president de l'entitat.

La trajectòria de Botín en 5 claus

Més continguts de