EMPRESES
Economia 03/09/2011

Mor la fundadora de la xarxa de perfumeries Júlia

L'emprenedora va seguir coordinant l'empresa, que compta amb 63 establiments a Espanya i Andorra, cap d'ells franquiciat, fins a l'últim moment

Efe
1 min

BarcelonaL'empresària Júlia Bonet Fité, fundadora i presidenta de la xarxa de perfumeries Júlia, que compta amb 63 establiments a Espanya i Andorra, va morir la matinada passada a Cambrils (Baix Camp) als 89 anys d'edat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La direcció de la companyia i el consell d'administració ha destacat avui en un comunicat que Bonet Fité (Escaldes-Engordany, Andorra, 1922) va saber posar en marxa el seu negoci el 1939, amb només 17 anys, malgrat les adversitats de l'època i "les dificultats pròpies de ser dona".

L'actual empresa, que Bonet Fité seguia coordinant, amb botigues a Espanya i Andorra, té l'origen en una perruqueria que l'andorrana va obrir en els baixos de casa seva a Escaldes-Engordany i que aniria creixent en oferir productes "que ni a Andorra ni a Espanya es podien aconseguir".

L'emprenedora importava personalment pintallavis, laca d'ungles i fragàncies de Tolosa (França). El seu marit, Pere Zamora, també va entrar en la gestió i, amb els anys, ho farien les tres filles del matrimoni, de manera que la direcció del negoci segueix sent familiar i sense cap establiment en règim de franquícia.

El negoci s'ha consolidat en una de les majors xarxes de perfumeries a la Península Ibèrica, segons fonts de l'empresa, amb un especial creixement a principi dels anys 2000 fins arribar a les 63 botigues actuals.

stats