OBITUARI
Economia 19/12/2010

Mor l'economista italià Tommaso Padoa-Schioppa, un dels arquitectes intel·lectuals de l'euro

Va ser ministre d'Economia del govern de Romano Prodi entre 2006 i 2008 i membre del primer consell executiu del Banc Central Europeu

Redacció
1 min
Tommaso Padoa-Schioppa, exministre d'Economia d'Itàlia

BarcelonaTommaso Padoa-Schioppa, un dels arquitectes intel·lectuals de l'euro, ha mort als 70 anys després de patir un atac cardíac dissabte mentre sopava amb uns amics. L'economista italià es va encarregar de la cartera d'Economia entre 2006 i 2008 durant el govern de Romano Prodi. Padoa-Schioppa també va ser membre del primer consell executiu del Banc Central Europeu. Se'l coneix per la seva feina de guia de la moneda única des de la seva posada en marxa l'1 de gener de 1999.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el president del Banc Central Europeu, Jean Claude Trichet, ha dit que l'economista i polític italià "va contribuir decisivament als primers anys de l'euro perquè el BCE guanyés reputació com un actor important en la cooperació internacional i europea".

Recentment, Tommaso Padoa-Schioppa va treballar amb el govern de Grècia per solucionar la crisi del deute que va patir el país, i que va acabar amb el seu rescat. La setmana passada, Padoa-Schioppa va ser nomenat conseller de Fiat.

stats