Economia 12/02/2013

Morgan Stanley creu que Espanya "pot ser la propera Alemanya"

El banc d'inversió justifica la seva anàlisi en els efectes derivats de la reducció de costos laborals que s'està produint i en la millora de les exportacions

Efe
1 min

BarcelonaEl banc d'inversió Morgan Stanley creu que la reducció dels costos laborals –motivat en part per la recessió i en part per les reformes del govern espanyol– i la millora de les exportacions poden convertir Espanya en "la propera Alemanya" en el si de la Unió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un informe de perspectives econòmiques, l'equip d'analistes del banc reconeix que la idea que Espanya serà la nova Alemanya, i viceversa, porta ja un temps recorrent els mercats, però actualment és una mica més que una possibilitat.

Segons Morgan Stanley, el pitjor ja ha passat i Espanya deixarà enrere aviat el més greu de la crisi, un pronòstic que aplica també al conjunt de l'eurozona.

El document indica que, malgrat les acusacions de corrupció generalitzada que ha hagut de suportar l'executiu, ningú creu que siguin suficients per provocar un canvi en el govern espanyol i modificar les polítiques i reformes que ja estan en marxa.

El major risc que assenyala Morgan Stanley -no impossible però sí molt improbable- és que els governs de Washington, Berlín, París, Roma o Madrid cometin errors irreparables; en cas contrari, la recuperació serà un fet a finals d'aquest any o principis del 2014.

stats