PROTESTA SINDICAL
Economia 17/01/2011

La CGT ocupa cinc hores els antics jutjats de la Via Laietana de Barcelona

Els Mossos han desallotjat els sindicalistes que havien entrat a l'edifici per protestar per la decisió del ministeri de Treball, que ha atorgat a CCOO un edifici que abans compartien els sindicats

Acn
1 min
Activistes de la CGT a l'edifici de la Via Laietana

BarcelonaMembres del sindicat CGT han ocupat aquest dilluns, durant cinc hores, l'antiga seu dels jutjats de Barcelona, al número 8 de la Via Laietana, per protestar contra la decisió del ministeri de Treball de concedir a CCOO la 9a planta de l'edifici de Via Laietana número 18.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La decisió ministerial implica que la CGT ha d'abandonar les dependències que fins ara compartia amb CCOO i que no disposarà de cap local. Durant l'ocupació, també s'han sentit consignes contra la gestió dels sindicats majoritaris en la negociació amb el govern espanyol sobre el sistema de gestions.

Els membres de CGT han entrat a l'edifici cap a un quart de deu i han tallat la Via Laietana durant uns minuts. Un cop a dins, han anunciat que l'ocupació era de caràcter indefinit. Tanmateix, el ministeri de Justícia, propietari de l'edifici, ha denunciat l'ocupació i el jutge n'ha ordenat el desallotjament, que s'ha fet efectiu a partir de la una del migdia.

La Guàrdia Urbana ha tallat la Via Laietana des de la Catedral fins al passeig de Colom, i els Mossos d'Esquadra han desallotjat, un per un, els 150 sindicalistes que hi havia a l'interior de l'edifici. Una desocupació sense incidents que s'ha allargat diverses hores per qüestions de seguretat.

La policia ha pres nota del nom de cadascun dels sindicalistes que participaven en la protesta, i podria intentar acusar-los d'un delicte d'usurpació d'habitatge en grau de temptativa.

stats