Economia 22/06/2012

Motoristes i treballadors reivindiquen Derbi com a "patrimoni català" i reclamen que no tanqui

La plantilla de la fàbrica exigeix a Piaggio una solució que eviti el tancament i demana al Govern que forci la multinacional italiana a negociar després de dos intents fallits de reunió la darrera setmana

Ara
1 min
Piaggio, propietari de Derbi,  ha garantit que la fàbrica de Martorelles no es tanca.

BarcelonaUna desena de motoristes amb els seus respectius vehicles s'han sumat avui a la protesta que mig centenar de treballadors de Derbi han dut a terme a la plaça Sant Jaume de Barcelona contra el tancament de la planta de Martorelles (Vallès Oriental).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els treballadors, que ja fa prop de 40 dies que fan vaga, s'han concentrat davant del Palau de la Generalitat, on han desplegat una gran pancarta en la qual podia llegir-se: "Derbi, patrimoni català. Piaggio: Derbi no es tanca".

En aquesta ocasió, la mobilització ha comptat amb la presència d'una desena de persones a bord de les seves motocicletes i ciclomotors, que han mostrat així el seu suport a la continuïtat d'aquesta mítica fàbrica de motos barcelonina, propietat del grup italià Piaggio.

La plantilla de Derbi reivindica una solució de continuïtat per a la fàbrica, en què treballen unes 150 persones, i demana a la Generalitat que exigeixi al grup Piaggio que s'assegui a negociar una solució industrial per a la planta.

"Des del comitè exigim al grup Piaggio que d'una vegada per sempre faciliti la recerca de solucions de continuïtat per als treballadors de la planta", expliquen els representants sindicals.

Dimarts passat, dia 19, Piaggio va tornar a plantar la Generalitat i el comitè d'empresa en no presentar-se a l'última reunió que havien de mantenir per buscar una sortida per a la fàbrica, en què la companyia italiana té previst deixar de produir motos a final de juliol.

stats