Sanció de 100.000 euros a Endesa per rescindir el contracte del gas als impagats

L'empresa energètica anul·lava el servei sense comprovar que el client hagués rebut cap comunicació prèvia

 

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha sancionat l'elèctrica Endesa amb 100.000 euros perquè va rescindir unilateralment contractes de gas a consumidors que havien deixat de pagar el subministrament.

Quan es donaven casos d'impagament, l'empresa enviava al client un correu certificat per comunicar que els suspenia el servei i sense avisar-los que, a més, els rescindia el contracte. La CNMC aclareix que l'elèctrica els anul·lava el contracte sense tenir constància que el consumidor hagués rebut cap comunicació prèvia. 

Per la gravetat de l'acció, la sanció hauria de ser de fins a 6 milions d'euros, tot i això, l'organisme regulador l'ha rebaixada fins a 100.000 perquè considera que no hi va haver perill per a la salut de les persones ni perjudicis en la continuïtat del subministrament. La CNMC assenyala que va afectar un "percentatge molt baix" del gas comercialitzat per Endesa, que només va donar-se durant "un període temporal concret" i que el problema es va solucionar finalment amb el pagament de la factura. 

D'altra banda, la CNMC ha arxivat un cas semblant per part d'Iberdrola, en considerar que no s'han acreditat els fets que puguin justificar una sanció administrativa.  

Més continguts de