Economia 17/08/2012

Múrcia calcula que necessitarà 300 milions d'euros del fons de liquiditat autonòmic

El conseller d'Economia de Múrcia avança que abans de finals d'any podrien demanar 400 milions més

Efe
1 min

BarcelonaMúrcia va ser la segona comunitat autònoma a anunciar que necessitaria un rescat per part del govern espanyol, però avui s'ha convertit en la primera que especifica la quantitat de diners que necessitarà.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller d'Economia de Múrcia, Juan Bernal, ha assegurat que la regió pensa demanar uns 300 milions d'euros del fons de liquiditat autonòmic (FLA), dels quals 80 serien préstecs amb venciment a l'octubre i la resta, la meitat del dèficit de 2012.

Durant la roda de premsa, Bernal ha indicat que abans de final d'any podria produir-se una nova petició al FLA de 400 milions, que correspondrien a l'altra meitat del dèficit anual i a préstecs amb venciment al desembre.

Bernal ha recordat que ja s'ha pagat a tots els proveïdors i que en la darrera setmana s'han cobert deutes amb empresaris per valor de 1.050 milions d'euros.

Segons ha dit, "intel·lectualment no es pot qualificar de rescat" aquest fons de liquiditat, i ha destacat la tranquil·litat i la seguretat que dóna el fons autonòmic en un moment en què les comunitats tenen problemes per finançar-se en el mercat internacional.

Per altra banda, el president autonòmic, Ramón Luis Valcárcel, ha assegurat que a hores d'ara res apunta que s'hagin d'adoptar noves retallades i que només contempla un "lleuger ajust" si en el futur les circumstàncies així ho exigeixen.

stats