ECONOMIA
Economia 01/04/2011

Nadal: “La feina del conseller és aconseguir que el govern espanyol pagui el que ens deu”

El líder del grup parlamentari socialista avança que el PSC donarà suport als pressupostos si el Govern comptabilitza els 1.450 milions que l'executiu espanyol deu a Catalunya com a ingressos

Redacció
2 min

BarcelonaEl líder del grup del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, ha insistit que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, “no diu la veritat” quan diu que el govern espanyol li exigeix retallades pressupostàries per sobre del 20%. Segons Nadal, que ha estat entrevistat a Catalunya Ràdio, “la feina del conseller és aconseguir que el govern d'Espanya pagui”, i concretament que pagui el deute de 1.450 milions corresponents al fons de competitivitat i que no acaben d'arribar a les arques catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

“Jo crec que arribaran”. Aquesta ha estat la previsió de Nadal, que ha explicat que la data de venciment per a aquest deute és el 31 de desembre d'enguany. “Poden arribar aleshores”, ha dit l'exconseller, que no ha estat, però, capaç de concretar la data exacta. Tot i no saber quan arribaran aquests diners, Nadal considera que el Govern té “l'obligació política” de comptabilitzar la partida com a ingressos del Govern, i per tant, incloure-la als pressupostos. “Ja els pot apuntar com a ingressos perquè ens els deuen, qualsevol interventor ho hauria avalat”, ha reblat Nadal.

Seguint aquesta lògica, l'actual líder dels socialistes catalans vincula aquesta inclusió en els pressupostos amb el vot favorable del PSC als comptes del Govern. “Si posen aquests 1.450 milions com a ingressos, votarem els pressupostos, sinó no”, ha dit Nadal, que creu que “el problema polític de primera magnitud és que no saben fer quadrar els números”. Segons el cap parlamentari del PSC els responsables del Govern “intenten justificar les retallades amb coses que no tenen res a veure i dramatitzar més del compte per després dir que han fet el miracle dels pans i els peixos”.

Sobre els comptes catalans, Nadal ha explicat que “l'única cosa que se sap és que han d'assolir l'objectiu de dèficit de l'1,3%”. De moment, però, “no sabem quines ni com seran les retallades perquè no coneixem les prioritats del Govern”, ha dit el cap dels socialistes a la cambra catalana.

stats