Gas Natural ven a Allianz i Canada Pension el 20% de la distribució a Espanya per 1.500 milions

Els diners aniran a noves inversions, millora del deute i retribució a l'accionista

Gas Natural va tancar ahir l’acord de venda d’un 20% de la seva filial de distribució a Espanya per 1.500 milions d’euros, una operació força atractiva, ja que la companyia catalana continuarà amb el 80% de la filial i, per tant, continuarà integrant els seus guanys en els comptes i en mantindrà el control. Els compradors són dos fons especialitzats en la inversió en infraestructures: Allianz Capital Partners (ACP), un fons controlat per l’asseguradora alemanya del mateix nom, i Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB), una gestora de plans de jubilació del Canadà.


Gas Natural negocia la venda del 20% del negoci de distribució a Espanya

El preu es pagarà en efectiu. Aquests 1.500 milions comporten valorar la totalitat de la filial de distribució de gas a Espanya de la companyia catalana en 13.935 milions d’euros, que suposen 15,7 vegades el benefici brut operatiu (ebitda).

Segons la companyia catalana, els recursos obtinguts amb aquesta venda es destinaran a donar suport a “futures necessitats d’inversió en projectes existents”, mentre que els que quedin aniran a futures inversions, optimització de l’endeutament o retribució a l’accionista, segons determini el consell d’administració.

La filial de distribució de Gas Natural a Espanya, GNDB, és la més gran de l’Estat, amb 5,3 milions de punts de connexió en prop de 1.100 municipis.

Segons Gas Natural, amb els nous socis continuarà desenvolupant la seva estratègia a llarg termini en el negoci de la distribució de gas, i seguirà invertint en el creixement d’aquest negoci en un futur a l’Estat, on s’espera una major penetració d’aquest combustible i de la seva demanda, i un major ús, per tant, de les infraestructures de regasificació i transport.

Finançament i patrimoni

L’operació permetrà a Gas Natural entrar en un acord de finançament intragrup de 6.000 milions d’euros a llarg termini amb la seva filial GNDB, que no afectarà l’estructura accionarial de Gas Natural ni el seu ràting. S'espera que l'operació generi unes reserves positives en el patrimoni net de Gas Natural d’uns 1.040 milions d’euros.

El tancament definitiu de l’operació està subjecte a l’aprovació per part de les autoritats del sector i de la competència, i està previst per abans del gener del 2018.

El conseller delegat de Gas Natural, Rafael Villaseca, ha manifestat la seva satisfacció per l'aliança amb "dos inversors a llarg termini de reconegut prestigi en el sector de les infraestructures", i ha assegurat que la companyia seguirà "invertint en una major expansió de la xarxa de gas a Espanya".

Més continguts de