Nintendo cau un 18% a la borsa després de l'efecte 'Pokémon Go'

La companyia japonesa admet que l'aplicació de realitat augmentada tindrà un impacte "limitat" en els seus resultats

Les accions de Nintendo han caigut aquest dilluns gairebé un 18% a la borsa després que el grup reconegui que l'èxit del joc de realitat augmentada 'Pokémon Go' tindrà un impacte "limitat" en els seus resultats. Concretament, els títols del fabricant japonès de videojocs s'han desplomat fins als 23.200 iens a la borsa de Tòquio, després que el 6 de juliol l'empresa aconseguís duplicar el seu valor amb el llançament de l'aplicació. 

En un comunicat, la companyia nipona va recordar divendres passat que tan sols compta amb un 32% de participació a The Pokémon Company, la societat que gestiona la marca Pokémon, i que és l'estudi nord-americà Niantic qui ha desenvolupat l'aplicació gratuïta. "Aquest esquema comptable provoca que el benefici en els resultats de la companyia sigui limitat", ha anunciat l'empresa.

En el seu últim exercici fiscal, Nintendo va obtenir un benefici net de 16.505 milions de iens (131 milions d'euros), un 60,5% menys que l'any anterior, mentre que les seves vendes van caure un 8,2%.