AUTOMOCIÓ

Volen una reunió urgent després de quedar-se sense la pick-up

CC.OO. demana a Generalitat i govern espanyol que intercedeixin davant Nissan

El sindicat vol la mediació de les administracions per garantir el futur de Nissan a Barcelona

El sindicat CC.OO. ha demanat a la Generalitat i al govern espanyol que convoquin a la direcció de Nissan a una reunió urgent després que ahir la cúpula de la multinacional japonesa anunciés que descartava la planta catalana per portar-hi un nou model de camioneta pick-up.

CC.OO. ha instat a les administracions a que facin de mediadores per assegurar el futur de la planta catalana i redreçar la situació, ja que el 'no' de l'empresa a adjudicar el nou vehicle va arribar després que el comitè d'empresa rebutgés l'exigència de Nissan de congelació salarial durant tres anys.

En un comunicat, la federació d'indústria de CCOO de Catalunya i la secció sindical a la planta de Nissan a Barcelona ha lamentat que la decisió no respon a criteris econòmics i ha acusat la multinacional nipona d'incomplir els acords laborals subscrits el 2009, que contemplaven un nou producte per Barcelona el 2010.

Aquest compromís, han assegurat, garantia a Nissan l'accés ajudes públiques del Ministeri d'Indústria i la Generalitat mitjançant crèdits i ajudes directes a la inversió, en el marc del pla sectorial d'automoció.

El sindicat ha instat la direcció de Nissan a replantejar-se la seva decisió i a adjudicar el model a la fàbrica catalana "en els termes i condicions de competitivitat establerts en el pla industrial" subscrit entre la Generalitat i l'empresa.

Més continguts de