Nissan augmenta la producció de la seva furgoneta elèctrica

La fàbrica de Barcelona de Nissan és l’únic centre mundial de la multinacional nipona que fabrica l’e-NV200 i el 89% de la producció s’exporta

Malgrat la incertesa a la planta de Nissan a la Zona Franca, després que al maig direcció i treballadors pactessin la sortida de 600 empleats, dimecres la companyia nipona va anunciar que augmentarà la producció a Barcelona de la furgoneta elèctrica e-NV200, cosa que obligarà a introduir un tercer torn a la planta de bateries i a treballar alguns dissabtes entre el setembre i el desembre. La capacitat de producció de la furgoneta s’elevarà fins a les 79 unitats diàries, després que en els primers set mesos de l’any la producció hagi arribat a les 7.000 unitats, xifra que representa un 126% més que en el mateix període de l’any passat i un miler d’unitats més que durant tot el 2018.

Per incrementar l’activitat, s’ha aprofitat l’aturada estival per augmentar la capacitat de la planta de bateries de la fàbrica de la Zona Franca: quan es completi, després de Nadal, permetrà una capacitat un 50% superior a l’actual. És la segona vegada en menys d’un any que Nissan l’amplia, i “obre així oportunitats per a nous creixements de la producció en el futur”, va destacar ahir l’empresa.

La fàbrica de Barcelona de Nissan és l’únic centre mundial de la multinacional nipona que fabrica l’e-NV200 -des del 2014-, i el 89% de la producció s’exporta. La bateria actual de 40 kWh ofereix una autonomia de fins a 280 quilòmetres, un 60% més que en la versió anterior, que tenia una bateria de 24 kWh. A Espanya, aquesta furgoneta és líder en el seu segment amb una quota del 42% del mercat en el primer semestre del 2019.