AUTOMOCIÓ
Economia 10/01/2011

Nissan apel·la al “sentit comú” de la plantilla per acceptar sacrificis i aconseguir la 'pickup'

La proposta per congelar salaris tres anys i augmentar la flexibilitat a la fàbrica de Barcelona té el suport d'UGT i Sigen-Usoc i el rebuig de CC.OO.

Elena Freixa
2 min
El sotsdirector de Nissan Motor Ibérica, Frank Torres, confia en el 'sí' al referèndum

BarcelonaLa direcció de Nissan a Barcelona ha fet avui una crida al "sentit comú" de la plantilla per tal que accepti en referèndum el proper dimecres condicions com la congelació salarial i l'augment del temps de treball i faciliti així que la fàbrica sigui l'escollida per produir un nou vehicle 'pickup'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El sotsdirector general de Nissan Motor Ibérica, Frank Torres, ha assegurat que el resultat del referèndum dictarà el futur de la planta catalana. "Un 'no' a aquesta proposta que han fet arribar UGT i Usoc seria un senyal molt negatiu per a la multinacional que tindria conseqüències per als treballadors", ha explicat en declaracions a l'ARA.

La proposta preveu la congelació salarial entre 2012 i 2014, mesures per millorar la productivitat i augmentar un 6% el temps efectiu de treball a les instal·lacions, entre altres iniciatives per introduir més flexibilitat.

Segons Torres, es tracta d'un document "prou potent" per ser estudiat i ben valorat al Japó, que és on el proper dijous es prendrà la decisió final d'on es fabricarà la nova camioneta per al mercat europeu.

UGT i Sigen-Usoc ja han manifestat que estan d'acord amb sacrificis ­que implicaran canvis en el conveni col·lectiu­ a canvi de tenir garantida la producció de la nova camioneta, que assegura feina durant els propers deu anys.

La posició de CC.OO., que és el sindicat majoritari al comitè d'empresa, és contrària a assumir aquestes condicions, perquè considera que el pla de viabilitat pactat el 2009 ja incloïa el compromís de Nissan de portar aquest nou model a Barcelona. "No estem en contra de negociar, però no sota l'amenaça de portar o no un vehicle que ja ens pertoca", ha afegit el portaveu del sindicat a l'empresa, Raul López.

El sotsdirector de Nissan ha assegurat que l'empresa va complir la seva part del pacte quan aquell mateix any va portar la furgoneta NV200 a la fàbrica i ha insistit en que ara els treballadors i els seus representants han de centrar esforços en el referèndum i en garantir nova càrrega de treball per als 3.200 treballadors.

La decisió queda ara en mans de la plantilla, que votarà en referèndum dimecres. Aquesta mesura arriba després que fa un mes, la manca d'acord entre comitè i empresa provoqués que Nissan al Japó donés per descartada Barcelona per produir-hi la nova camioneta.

Llavors van assignar-se vàries plantes per fabricar la 'pickup', però es va deixar a l'aire la decisió d'on es produiria el model per servir el mercat europeu. Alguns sindicats van criticar que la multinacional només pretenia pressionar-nos per tal d'acceptar noves condicions laborals.

El nou model suposaria una producció de 60.000 unitats anuals durant 10 anys i permetria l'activitat a dos torns a la fàbrica.

stats