INDÚSTRIA
Economia 18/01/2011

Els treballadors de Nissan, satisfets amb l'adjudicació del nou vehicle

El Govern felicita els treballadors per la seva responsabilitat al referèndum. Els sindicats estan dividits entre la satisfacció pel vehicle i la resignació pels sacrificis que comportarà

Redacció
2 min

BarcelonaLa plantilla de Nissan a Barcelona ha manifestat avui la seva satisfacció per l'adjudicació de la 'pickup', una notícia que molts esperaven després que els treballadors acceptessin en referèndum sacrificis laborals i salarials per atraure el nou vehicle.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha elogiat avui la responsabilitat del treballadors de Nissan i dels seus representants sindicals, que s'han avingut a una sèrie de sacrificis laborals i salarials per garantir l'arribada d'un nou model a la fàbrica de Barcelona.

La satisfacció ha imperat també avui entre els representants dels treballadors a l'empresa, que han manifestat que l'adjudicació de la 'pickup' a la planta catalana per començar-la a produir el 2014 dóna garanties de futur i estabilitat a mig termini.

Els representants d'UGT i Usoc, que van defensar el 'sí' a les rebaixes salarials en el referèndum que es va dur a terme a Nissan la setmana passada, han vinculat l'adjudicació de la nova camioneta a aquest esforç de la plantilla.

CCOO, que era contrària a modificar les condicions laborals sense negociar amb més calma, s'ha mostrat satisfeta per la consecució del nou vehicle, però ha insistit en la situació de "xantatge" a què es va sotmetre els treballadors.

El secretari general d'UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, s'ha mostrat confiat que l'acord de "moderació salarial" obre les portes per tal que Barcelona s'adjudiqui futurs vehicles i desmunta qualsevol argument de manca de confiança de la direcció de Nissan al Japó envers la planta catalana.

Álvarez ha advertit que l'acord de Nissan "no pot extrapolar-se" a d'altres empreses, ja que s'ha donat en el marc d'un context, unes garanties de producció i unes condicions laborals determinades. Així, ha animat a CCOO a sumar-se a l'acord per treballar plegats pel futur de Nissan.

El responsable d'Usoc al comitè de Nissan, Pedro Ayllón, ha acusat CCOO d'haver primat les eleccions sindicals que hi haurà a l'empresa d'aquí a un mes per davant de la unitat en aquesta qüestió.

Segons Ayllón, el nou producte fa viable el retorn paulatí dels treballadors acomiadats fa un any i mig a Barcelona, quan Nissan va retallar 800 llocs de feina. D'aquests acomiadats ja n'hi ha 200 que van acollir-se a una baixa amb possibilitat de tornar i que estan treballant com a eventuals a la fàbrica. L'empresa preveu fer-los fixos l'1 d'abril, un any abans del què estava previst.

stats