AUTOMOCIÓ

El 'sí' venç amb el 70% dels vots

La plantilla de Nissan accepta congelar-se el sou a canvi de la 'pickup'

El referèndum a les fàbriques de Zona Franca i Montcada acaba amb el vist-i-plau de la plantilla als sacrificis que proposava l'empresa per adjudicar un nou vehicle.

El 'sí' a la congelació salarial durant tres anys s'ha imposat amb un 70% dels vots al referèndum que avui s'ha celebrat a la planta de Nissan a Barcelona. Els treballadors confien que amb l'acceptació dels sacrificis, Japó decideixi demà adjudicar a Catalunya la fabricació d'una nova camioneta pickup.

Les mesures que ha avalat la plantilla comptàvem amb el vist-i-plau d'Usoc i d'UGT, que les defensaven com a garantia per al manteniment dels llocs de treball a Barcelona, però tenien el rebuig de CCOO, que volia que s'obrís una mesa de negociació no condicionada per l'adjudicació de cap vehicle.

La participació de la plantilla en la votació ha arribat al 93,6%, amb un total de 3.018 vots dipositats a les urnes. El 'no' ha recaptat el 27,37% dels vots, mentre que 56 han estat en blanc i 17 nuls, segons han explicat a l'ARA fonts sindicals.

Etiquetes

Més continguts de