Economia 09/10/2012

Nissan i els sindicats segueixen dividits per la rebaixa de costos via sous que vol l'empresa

El comitè assegura que no pot acceptar una rebaixa del 25% en els salaris dels nous treballadors i que estan oberts a d'altres propostes de reducció de costos i més flexibilitat

Elena Freixa
2 min

BarcelonaEl comitè d'empresa i la direcció de Nissan han acabat sense acord una nova reunió per negociar el pla de competitivitat que la companyia japonesa vol per a la seva planta de Barcelona. El punt que divideix les dues parts és la rebaixa salarial del 25% per als nous treballadors que vol Nissan per abaratir els costos de la fàbrica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"No podem acceptar una rebaixa d'aquestes característiques", ha lamentat el portaveu de la Usoc, Pedro Ayllón, en declaracions a l'ARA. Ha defensat que per abaratir costos es poden abordar d'altres vies i ha dit que el comitè fins i tot estava d'acord a revisar l'actual doble escala salarial que existeix a la planta.

Actualment, els treballadors que entren a Nissan ho fan cobrant el 75% del sou, un salari mitjà que ronda els 32.000 euros bruts a l'any i que acaben cobrant un cop porten cinc anys a l'empresa.

El que vol Nissan ara, ha explicat el portaveu de CCOO, Raul López, és rebaixar el sou dels treballadors nous que contracti de manera que acabin cobrant com a màxim uns 24.700 euros a l'any bruts, en línia amb el que cobren els treballadors de Renault, fabricant aliat de Nissan.

"No només volen rebaixar el sou un 25%, sinó que a més volen seguir aplicant l'escala progressiva, de manera que un nou treballador entraria cobrant uns 19.000 euros l'any i no cobraria els 24.700 euros fins al cinquè any", ha lamentat López.

Des de l'empresa, un portaveu ha confirmat que les negociacions segueixen obertes i que el diàleg està viu a hores d'ara. L'empresa s'ha compromès a fer arribar les alternatives proposades pel comitè d'empresa a la direcció del grup a Europa i comunicarà els propers dies al comitè si accepta renegociar alguns punts.

L'acord sobre aquest pla de competitivitat, que preveu d'altres aspectes com més flexibilitat en els torns, els dissabtes productius i les vacances, és una condició que exigeix Nissan per poder portar a Barcelona futurs models i càrrega extra de treball els propers mesos.

stats