AUTOMÒBIL
Economia 16/07/2012

Nissan proposa reduir el sou dels nous treballadors i més flexibilitat a totes les fàbriques espanyoles

La multinacional vol pactar fins a 30 mesures per incrementar la competitivitat de les plantes de producció de Barcelona, Àvila i Cantàbria

Elena Freixa
2 min

BarcelonaLa multinacional Nissan ha comunicat aquest dilluns als sindicats que vol començar a negociar un pla de fins a 30 mesures per fer més competitives les fàbriques que té a Espanya. La baixada de sous per a nous treballadors, l'increment de la jornada anual en dos dies i més flexibilitat són alguns dels elements a discutir.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa vol crear un marc únic per a les tres fàbriques que té a tot l'Estat: a Barcelona, Àvila i Cantàbria. En el cas de Barcelona, la direcció ha dit als sindicats que guanyar competitivitat servirà per ampliar la producció fins a les 200.000 unitats a l'any, la capacitat màxima de les instal·lacions.

Guanyar competitivitat suposaria transformar en indefinits 300 contractes temporals a la planta catalana, segons ha explicat el sindicat Sigen-Usoc en un comunicat.

Entre les mesures de Nissan hi ha la proposta de pactar uns sous més baixos per als futurs treballadors. "Volen que, a nivell salarial, ens assemblem més a Renault que a Mercedes, ja que ara som a dalt de tot de la taula", ha explicat el portaveu d'Usoc, Pedro Ayllón.

També s'ha proposat per part de Nissan incrementar de 218 a 220 els dies la jornada anual, un punt en què Ayllón ja ha avançat que es toparà amb un rebuig del comitè d'empresa, almenys a Barcelona.

Entre d'altres punts a negociar, també hi ha la voluntat de l'empresa de pactar clàusules d'indemnització unitàries a les tres fàbriques, flexibilitzar les vacances i augmentar la saturació a les línies de producció, entre d'altres.

Segons Ayllón, la proposta de sacrificis s'ha d'acompanyar de garanties per als treballadors i de respecte pels seus drets laborals.

La discussió ha de començar a partir d'ara i s'ha de veure com es planteja, ja que algunes fàbriques com la de Cantàbria acaben de pactar el nou conveni col·lectiu.

stats