Guy Nohra s'estrena a Catalunya liderant una ronda de 4,2 milions a Peptomyc

El fons Alta Life, fundat per Nohra, controlarà el 20% de l'empresa catalana

L'arribada d'una de les grans llegendes del món de la biotecnologia actual a Catalunya comença a fer-se notar. Guy Nohra ja ha tancat la seva primera inversió a Barcelona. Nou mesos després del naixement del seu fons català, Alta Life Sciences (fundat juntament amb Miguel Valls, fill del president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Montserrat Vendrell i Scott Moonly) ha liderat una ronda de 4,2 milions sobre la catalana Peptomyc. 

Guy Nohra: Un monstre ens ve a veure

Aquest empresa biotecnològica, fundada el 2014, és un 'spin-off' de l'Institut Oncològic de la Vall d'Hebron. La firma treballa en el desenvolupament d'un tractament contra el càncer basat en la inhibició de 'myc', una substància molt agressiva sobre els tumors. Malgrat que no ha transcendit la quantitat exacte que ha invertit Alta Life Sciences, el fons inversor passarà a controlar el 20% de Peptomyc i es convertirà en la segona força de la companyia, segons publica 'La Vanguardia'.

Amb aquesta ronda de finançament, Peptomyc preveu que ja podrà produir el fàrmac per sotmetre'l a les primeres proves de toxicitat i seguretat. Aquesta fase hauria d'acabar l'any vinent, quan l'empresa té previst tancar una altra ronda de 22 milions d'euros. 

El compromís d'Alta Life Sciences amb el sector de la biotecnologia a Catalunya, però, no es reduirà a una sola empresa. En una entrevista a l'ARA, Guy Nohra va reconèixer que vol destinar fins a 175 milions d'euros a invertir en el sector. Alta Life ja ha anunciat que aquest mes de setembre tancarà dues inversions més en altres companyies del sector sanitari català.