economia
Economia 14/06/2011

Nokia i Apple posen punt i final a dos anys de litigis sobre patents

Apple haurà de fer un únic pagament i abonar l'import dels 'royalties' periódicament durant el període de validesa de l'acord. Els imports no s'han fet públics. L'acord permetrà que les dues companyies retirin les demandes interposades a la Comissió Internacional de Comerç nord-americana

Redacció
1 min

BarcelonaEl fabricant de mòbils finlandès Nokia ha anunciat que ha arribat a un acord amb el gegant Apple per posar punt i final al litigi sobre infracció de patents que els tenia enfrontats des del 2009.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons informa Reuters, l'estructura financera de l'acord consisteix en un pagament únic per part d'Apple, a més de l'abonament periòdic de royalties a la companyia finlandesa, que no ha fet públics els imports de l'acord. El tracte permetrà que les dues companyies retirin les demandes interposades a la Comissió Internacional de Comerç nord-americana.

El cas es remunta al 2009, quan la multinacional nòrdica va detectar que l'smartphone d'Apple, el popular iPhone llançat el 2007, incorporava almenys una vintena de patents seves. A mesura que va anar transcorrent el temps i les versions, les denúncies de Nokia davant els tribunals nord-americans es van anar incrementant.

"Estem molt contents que Apple se sumi al creixent nombre de llicenciataris de Nokia," ha assegurat Stephen Elop, president i primer executiu de Nokia. "Aquest acord demostra el lideratge de la cartera de patents de Nokia i ens permet centrar-nos en noves oportunitats de llicències en el mercat de les comunicacions mòbils".

En les últimes dues dècades, Nokia ha invertit uns 43.000 milions d'euros en recerca i desenvolupament. Els experts consultats per Reuters asseguren que aquest pacte tindrà un efecte positiu en les previsions de Nokia pel segon trimestre d'aquest exercici.

stats