Economia 14/06/2012

Nokia acomiadarà 10.000 treballadors i tancarà l'única planta que manté a Finlàndia

La companyia rebaixa encara més les seves previsions de venda de 'smartphones' per al segon trimestre

Efe
2 min

HèlsinkiLa companyia finlandesa de telefonia mòbil Nokia acomiadarà fins a finals del 2013 10.000 treballadors a tot el món, han indicat avui fonts de l'empresa, amb seu a Espoo (Finlàndia).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Nokia, amb una plantilla mundial de 130.000 empleats, va anunciar un ampli pla de reestructuració amb el qual pretén recuperar la rendibilitat perduda en els últims mesos mitjançant una forta retallada dels costos operatius per tornar a generar guanys.

Aquest pla inclou, entre altres mesures, una reducció del personal en tot el món que afectarà el 7,7% de la plantilla total, així com el tancament de la fàbrica de Salo, l'única planta de producció que Nokia mantenia a Finlàndia.

"Les retallades previstes són una conseqüència difícil de les mesures que creiem que hem d'adoptar per garantir a llarg termini la capacitat competitiva de Nokia", va assenyalar en un comunicat el conseller delegat de la companyia, Stephen Elop.

"Nosaltres no fem plans a la lleugera que puguin afectar els nostres empleats, i com a empresa treballarem incansablement per assegurar que les persones afectades rebin el suport, les opcions i l'assessorament necessaris per trobar noves oportunitats", va afegir.

L'objectiu de Nokia és retallar els costos operatius anuals de la seva divisió de Dispositius i Serveis fins als 3.000 milions d'euros abans de finals del 2013, davant els 5.350 milions d'euros del 2010.

Per això es desfarà de tots els actius que no consideri prioritaris, entre ells, la filial de telèfons mòbils de luxe Vertu, que es vendrà a una empresa de capital risc nòrdica.

Així mateix, Nokia va anunciar una àmplia remodelació de la junta directiva, que inclou l'acomiadament dels màxims responsables de màrqueting (Jerri DeVard), de la divisió de mòbils bàsics (Mary McDowell) i de mercats (Niklas Savander).

En el mateix comunicat, la companyia tecnològica finlandesa va corregir a la baixa els seus pronòstics per al segon trimestre de l'any pel fet que ha venut menys 'smartphones' del que esperava, incloent-hi els nous models de la gamma Lumia.

Nokia va anunciar que espera una caiguda del seu marge de guanys operatiu encara més gran que en el primer trimestre del 2012, quan es va situar en el 3% negatiu.

stats