Normalitat en els primers torns a les fàbriques de Nissan i Seat

Els ports de Barcelona i Tarragona treballen amb normalitat

Les fàbriques de cotxes de Nissan a la Zona Franca de Barcelona i de Seat a Martorell (Baix Llobregat) estan operant amb normalitat en els seus primers torns durant la jornada de vaga per protestar per la desigualtat i precarietat laboral que pateixen les dones i contra la violència masclista.

El president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero, ha explicat a Efe que, en general, la plantilla del torn de nit i el d'aquest matí estan desenvolupant la seva feina amb normalitat, malgrat que el sindicat CGT, minoritari a la planta, ha apuntat en un comunicat que l'afectació de la vaga ha estat "rellevant".

Els dos principals sindicats, CCOO i UGT, han convocat una concentració a la fàbrica de Martorell d'11.30 a 12.40 hores, coincidint amb una de les franges pactades per dur a terme la vaga parcial, per la qual cosa la producció s'aturarà a aquesta hora.

La direcció de Seat, amb el president Luca de Meo al capdavant, té previst assistir també a la concentració, en la qual una treballadora llegirà un manifest.

Un 23% de la plantilla de Seat són dones, el percentatge més alt d'una companyia automobilística, però al comitè executiu no existeix representació femenina.

De la seva banda, la normalitat també ha estat la tònica general en els primers torns de la fàbrica de Nissan, que han arrencat a les 6.00 i a les 8.00 hores, segons han informat fonts de la companyia.

D'altra banda, els ports de Barcelona i Tarragona operaven amb normalitat a primera hora d'aquest dijous malgrat la vaga del 8-M. Fonts del Port de Barcelona han explicat a Europa Press que els estibadors preveuen fer una aturada entre les 13.00 i les 15.00 hores, si bé es preveu que l'activitat no realitzada durant aquesta franja horària es pugui absorbir amb normalitat durant la jornada.

Per la seva banda, fonts del Port de Tarragona han afirmat que les instal·lacions no han registrat cap incidència i que l'activitat es desenvolupa amb normalitat en el recinte portuari, complint amb els serveis mínims.

Més continguts de