ECONOMIA
Economia 09/05/2011

Nou rècord d'insolvències en el primer trimestre per l'agonia empresarial

Els experts creuen que en 2011 es marcarà un nou rècord de concursos de creditors

Efe
2 min

MadridEl nombre de concursos de creditors han arribat a un màxim històric en el primer trimestre de l'any al pujar a 1.803, un 5,9% més que en el mateix període de l'any passat, degut, sobretot, a la agonia que arrossegaven moltes empreses que no han aconseguit refinançar els seus deutes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons la Estadística del Procediment Concursal publicada avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el nombre d'empreses i autònoms insolvents va créixer el 8,3%, fins a 1.552, mentre que els particulars que van recorrer a aquests procediments van mostrar la tendència contraria i van baixar un 7%, fins a un total de 251.

El sector constructor i immobiliari va seguir proporcionant gairebé un terç de les insolvències empresarials, mentre que el 19,6% es va registrar en la indústria i en l'energia, i el 15,7% en el comerç.

Els concursos de creditors van continuar afectant a petites emreses i a autònoms, ja que el 74,9% va tenir lloc en companyies amb menys de 49 treballadors i gairebé la meitat comptaven amb menys de 10 treballadors o no en tenien cap.

Els experts, per la seva banda, creuen que en 2011 es marcarà un nou rècord de concursos de creditors, després del registrat entre gener i març, que s'ha degut a l'esgotament de moltes empreses que no han aconseguit que la banca acceptés refinançar els seus deutes.

El soci de PriceWaterhouseCoopers, Enrique Bujidos, va explicar que la xifra històrica d'insolvències del primer trimestre "és fruit de l'agonia de moltes companyies que han sobreviscut en els últims anys a les dificultats econòmiques però que ja atravessaven una crisi brutal".

El president del registre d'Economiestes Forenses (REFOR), Leopoldo Pons, va insistir en que el nou rècord d'insolvències demostra que "la crisi que viu Espanya és de llarg termini".

stats