Economia 01/02/2012

Nova caiguda del 3% en la venda de cotxes a Catalunya al gener

Seat perd el liderat de marca més venuda a Espanya i parteix del cinquè lloc al gener. Les matriculacions al conjunt de l'Estat creixen un 2,5%

Elena Freixa
1 min

BarcelonaLa venda de cotxes va registrar un nou descens del 2,9% al gener a Catalunya amb 7.806 automòbils nous matriculats. En canvi, al conjunt d'Espanya les matriculacions van créixer un 2,5% fins a les 54.961 unitats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els nivells de vendes a Espanya, però, continuen enfonsats a nivells de 1995, segons confirmen aquestes dades de la patronal de fabricants d'automòbils (Anfac) i de venedors (Ganvam).

Seat va perdre el liderat com a marca més venuda a Espanya després de mantenir-se al capdavant del rànquing durant la major part del 2011. Seat va vendre 3.568 turismes, mentre Peugeot va ser la companyia amb més vendes al gener, amb 5.197 cotxes.

Les dues organitzacions, però, són pessimistes pel que fa a l'evolució dels propers mesos. Diuen que el fet de tenir un dia laborable mes al gener pot haver provocat la lleu millora de les vendes.

Adverteixen, però, que les comandes han caigut un 40%, una dada que anticipa un mes de febrer amb un mercat amb vendes molt baixes.

stats