Nova inspecció a l'escorxador de Le Porc Gourmet

Els funcionaris demanen a l'empresa saber com ha fet el canvi de cooperatives

La Inspecció de Treball ha dut a terme avui una nova inspecció a l'escorxador osonenc Le Porc Gourmet, propietat del Grupo Jorge, a Santa Eugènia de Berga (Osona), segons han confirmat fonts de la Inspecció i del Grupo Jorge a l'ARA. Els inspectors s'han presentat a l'empresa al voltant de les 11 del matí amb dues furgonetes de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d'Esquadra i un vehicle de seguretat ciutadana que custodiaven les instal·lacions. L'escorcoll ha durat unes tres hores, fins a les 14h del migdia.

L'advocat de l'empresa, Francesc Sánchez, ha explicat a aquest diari que els inspectors els han demanat els contractes mercantils per comprovar com s'està fent el canvi de treballadors de la cooperativa Clavial, amb qui Grupo Jorge va tallar relacions la setmana passada. "L'inspector ha entrat i ha parlat directament amb els treballadors a qui els ha demanat diferents dades; amb l'empresa només s'hi ha estat uns minuts, ens ha demanat els contractes mercantils i també d'altres que tenim amb d'altres empreses", ha explicat Sánchez.

L'administració continua investigant si el cessament de les relacions entre el Grupo Jorge i la cooperativa Clavial ha tingut algun efecte sobre els treballadors i si els canvis s'han fet d'acord amb la llei. Segons l'advocat dels treballadors, Toni Iborra, en declaracions a l'ACN, el frau que l'empresa podria haver comès a la Seguretat Social se situaria al voltant dels 7 milions d'euros anuals.

Des de l'empresa, en canvi, neguen aquestes afirmacions i asseguren que actuen d'acord amb la llei de cooperatives. Aquesta inspecció seria una continuació de l'operació engegada per Treball al mes de febrer per comprovar si l'escorxador de Santa Eugènia de Berga compleix amb la normativa laboral.

La Inspecció de Treball va forçar la cooperativa Clavial a regularitzar els 500 treballadors que utilitzava com a falsos autònoms en les seves instal·lacions de Grupo Jorge, tal com va avançar l'ARA. A més d'aquesta mesura, Le Porc Gourmet s'arrisca a haver d'enfrontar-se a una sanció administrativa si s'acaba concloent que ha existit delicte social.

Aquest grup d'alimentació manté que estan "empresarialment molt tranquils" i asseguren "fermament" que tots els canvis s'han fet "actuant de bona fe i d'acord a les lleis vigents. A més també destaquen que Jorge "és l'únic grup que ha treballat així" i remarquen que no entenen "la insistència de l'administració contra l'empresa".

Més continguts de