Nova multa de Competència a Repsol

La petrolera haurà de pagar 8,7 milions perquè va incomplir una resolució de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) de 2009

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha tornat a sancionar Repsol, amb una multa de 8,7 milions d'euros. El mes passat, la CNMC ja va sancionar Repsol i cinc petroleres més per pràctiques prohibides en la coordinació de preus dels carburants, així com a pactes de no-agressió i intercanvi d’informació entre les empreses mantinguts per afavorir els seus interessos en detriment dels consumidors. 

Aquesta vegada, l'organisme encarregat de vetllar per la lliure competència en tots els mercats, ha sancionat Repsol per incomplir una resolució de 2009. Aquell any, la CNMC va sancionar Repsol, Cepsa i BP per fixar indirectament el preu de venda al públic (PVP) a empresaris independents que operen sota la seva insígnia. Després d'aquesta resolució, la petrolera havia d'adaptar els contractes amb determinades estacions de servei de la xarxa. Però des d'aleshores, Competència ha detectat que Repsol no va acabar amb aquestes pràctiques i va reobrir-ne l'expedient el desembre de 2013.

A finals del mes passat, l'entitat presidida per José María Marín Quemada ja va multar Repsol, Cepsa, BP, Disa, Galp i Meroil amb una sanció milionària de 32,4 milions d'euros. D'aquests, 20 milions els ha de pagar Repsol.

 

Més continguts de