Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

Novagalicia descarta recórrer la sentència que la condemna per haver venut preferents

El president de l'entitat, José Maria Castellano, assegura a la Cadena SER que acatarà les sentències si hi ha més condemnes i que el que vol fer el banc en aquests casos és "pagar"

Novagalicia no recorrerà la primera sentència d'un jutjat condemnant una entitat bancària per haver venut participacions preferents amb informació "inadecuada, falsa i insuficient". El president de la fusió d'antigues caixes gallegues, José Maria Castellano, ha explicat aquest dilluns a la Cadena SER que si es produeixen noves sentències en el mateix sentit l'entitat les "acatarà" i ha assegurat que el que vol fer en aquests casos és "pagar".

Castellano ha admès que quan el nou equip que encapçala va arribar a l'entitat va trobar-hi dos problemes prioritaris: les indemnitzacions milionàries de les quals es van beneficiar alguns gestors i la comercialització de participacions preferents a milers de petits estalviadors. Novagalicia vol "resoldre" els dos problemes, ha afegit Castellano.

El jutjat número 1 de Cambados, a Pontevedra, va dictar la setmana passada la primera sentència favorable a un client que va comprar preferents de Caixanova, una de les caixes que més tard van fundar Novagalicia. La condemna demana a l'entitat tornar al demandant 7.560 euros i pagar els costos processals. 

Més continguts de