EMPRESES
Economia 09/03/2011

Nueva Rumasa ultima la suspensió de pagaments de Cacaolat

El conglomerat de Ruiz-Mateos prepara la documentació per demanar el concurs de creditors de la seva única filial a Catalunya

Efe
2 min

BarcelonaNueva Rumasa ultima sol·licitar la declaració de concurs de creditors per a Cacaolat a final d'aquesta setmana o a principi de la pròxima, ja que la companyia està preparant la documentació sobre això, segons han avançat fonts pròximes a l'empresa catalana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El fabricant de batuts Cacaolat és l'única empresa amb seu a Catalunya que pertany a Nueva Rumasa i, en aquest moment, es troba en situació preconcursal, igual que altres societats del grup.

El conseller delegat de Nueva Rumasa, José Maria Ruiz-Mateos fill, va assegurar ahir que estan preparant un concurs de creditors per a dos o tres companyies del grup, encara que no va voler precisar quins.

Preguntats de nou avui per aquest extrem, portaveus del grup de la família Ruiz-Mateos s'han limitat a indicar que no concretaran quines empreses aniran finalment a concurs.

Precisament avui, el comitè d'empresa de la planta de Cacaolat a Barcelona ha ratificat la seva participació en la manifestació unitària dels treballadors del grup Nueva Rumasa a Madrid dissabte que ve 12.

El comitè d'empresa ha assegurat en un comunicat que Cacaolat és una societat viable, amb comptes de resultats positives, encara que ha admès que en aquests moments pateix falta de liquiditat per comprar material i evitar que el mercat quedi desproveït.

Cacaolat compta amb una plantilla de 500 treballadors, 400 en les dues plantes que té a Catalunya i un altre centenar a la que es troba a Saragossa.

Cacaolat va ser adquirida a Parmalat Espanya per Nueva Rumasa en el mateix paquet en el qual va comprar més empreses d'alimentació del grup italià al nostre país, entre elles Clesa, l'any 2007 per un total de 188 milions.

Nueva Rumasa és la màxima accionista de Cacaolat, encara que va vendre a final de 2010 un 5% de Cacaolat a la societat d'inversió Esteve Cavaller, liderada per l'empresari català Manuel Esteve, per un import de 9 milions d'euros, en una operació de compra que valorava la companyia en 180 milions d'euros, és a dir gairebé tant com el que havia pagat Nueva Rumasa, per Cacaolat, Clesa, Gelats Royne, Letona i La Llevantina.

El grup Cacaolat té un volum de negoci que ronda els 100 milions anuals i també s'ha vist afectat per la crisi del grup amb retards en els pagaments a treballadors i ramaders, aquests últims la majoria radicats a Aragó.

stats