ECONOMIA
Economia 07/04/2011

L'OCDE recomana a Espanya suprimir la clàusula sectorial de revisió salarial

L'organització estima insuficients les reformes laborals i del sistema de pensions a Espanya i reitera la seva demanda per combatre el fracàs escolar a secundària

Efe
1 min

ParísL'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) considera que els acords salarials a Espanya no poden ajustar-se suficientment a la situació específica de cada empresa i, per això, recomana suprimir les clàusules sectorials i facilitar la negociació en funció de les condicions particulars.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la seva edició anual de l'informe sobre reformes estructurals publicat avui, l'organització estima insuficients les reformes laborals i del sistema de pensions a Espanya i reitera la seva demanda per combatre el fracàs escolar a secundària.

En el capítol referit a Espanya, assenyala que encara que la reforma laboral de l'any passat "facilita substancialment" les possibilitats per a les empreses de desmarcar-se dels acords de la negociació col·lectiva, els salaris estan "insuficientment" vinculats a les condicions específiques de cada companyia i això contribueix a l'atur especialment durant els períodes econòmics poc favorables.

També insisteix en que les indemnitzacions per acomiadament pels treballadors fixes "és alta" i la conseqüència és un "recurs excessiu" als contractes temporals "amb efectes adversos sobre la productivitat i la desocupació en alguns grups de població".

Per això l'organització repeteix una vegada més la seva proposta de que es consideri la introducció d'un "contracte únic" amb una indemnització per acomiadament inicialment baixa que s'increment moderadament amb el pas del temps.

stats