Economia 28/11/2011

Espanya creixerà un 0,3% el 2012 i l'atur arribarà al màxim del 23%, segons l'OCDE

La incertesa instal·lada als mercats per la crisi del deute podria fer entrar l'eurozona en una gran depressió l'any que ve, segons el darrer informe de l'organització

Efe
1 min

ParísLa OCDE ha revisat les previsions de creixement de l'economia espanyola i ha rebaixat fins al 0,3% l'augment del PIB de cara a l'any que ve, mentre que l'atur podria arribar al sostre del 23%. Aquest any, el creixement previst a Espanya és del 0,7%, segons l'informe.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El mercat de treball espanyol seguirà generant aturats l'any que ve i no serà fins al 2013 que es començarà a veure un descens lent en aquestes xifres, afegeix l'informe semestral de l'organització.

Pel que fa al conjunt de l'eurozona, l'OCDE alerta que la crisi del deute i els dubtes que hi ha sobre alguns dels països fan possible que l'eurozona entri en una gran depressió l'any que ve.

Segons l'organització, els països de l'euro ja han entrat en una recessió, "de moment suau", però que les perspectives econòmiques marquen una pauta a la baixa per als propers mesos entre els estats membres.

Un altre dels fronts de risc són els Estats Units si no concreten aviat els seus plans d'ajustament fiscal. L'economia nord-americana podria caure en recessió i la política monetària no tindria marge per evitar-ho, avisa el document de l'OCDE.

stats