L'OCDE veu símptomes de fatiga en el creixement econòmic a Espanya

L'ens revisa a la baixa el seu pronòstic per a l'Estat, en línia amb la resta de l'eurozona

El ritme de creixement de l'economia espanyola s'està debilitant, segons ha advertit l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), en línia amb les perspectives de desacceleració de les principals economies de la zona euro. Així doncs, la lectura del nombre de l'índex d'indicadors de l'ens torna a apuntar a una moderació del creixement, després de baixar a 98,94 punts des dels 99,13 del mes anterior.

D'aquesta manera, l'indicador dissenyat per anticipar els canvis de tendència econòmica ja acumula onze mesos de caigudes mensuals consecutives a Espanya i s'ha situat en el nivell més baix des de l'agost del 2013. Respecte al mes anterior, la data va registrar una caiguda de 0,19 punts, mentre que en termes interanuals el descens va ser d'1,45 punts, per sobre de la mitjana de l'OCDE.

L'OCDE recomana a Espanya que vinculi l'edat de jubilació a l'esperança de vida

En línia amb els símptomes de debilitat de l'economia a Espanya, el conjunt de l'eurozona també es va deteriorar des dels 99,5 punts als 99,4 punts, mentre que l'OCDE va baixar als 99,3 respecte als 99,4 de l'octubre, la pitjor xifra des de l'octubre del 2012.

La majoria de les principals economies del món segueixen aquesta tendència. Alemanya també va empitjorar en aquest indicador i l'OCDE assegura que mostra "senyals de debilitat de l'impuls del creixement", mentre que els Estats Units van passar de mostrar un alentiment a l'octubre a confirmar la pèrdua d'impuls el novembre.

Només el Japó va aconseguir mostrar "un impuls estable del creixement" econòmic, ja que en el seu cas l'indicador de l'OCDE es va mantenir en 99,7 punts per quart mes consecutiu.