L'OCU denuncia Ryanair per negar-se a indemnitzar els seus passatgers

L'aerolínia assegura que les cancel·lacions per les vagues estan "fora del control" de la companyia

La majoria dels usuaris afectats pels retards i les cancel·lacions arran de les vagues de tripulants de cabina de Ryanair de finals de juliol encara no han pogut cobrar les seves indemnitzacions. Això és el que ha denunciat aquest dijous l'organització per la defensa dels drets dels consumidors OCU, que ha llançat una acció judicial contra l'aerolínia per exigir que compleixi amb la normativa.

Tal com ha avançat El Periódico, Ryanair ha assegurat als viatgers afectats que no els podrà compensar pels retards i les cancel·lacions en els seus vols perquè les vagues de la tripulació i els pilots estan "fora del control" de la companyia. "Ryanair no ha complert amb cap d'aquests requeriments, motiu pel qual l'OCU ha decidit fer un pas més i posar en marxa una acció judicial contra la companyia aèria per exigir que compleixi amb la normativa", apunten des de l'OCU.

En primer lloc, l'OCU intentarà establir una mediació amb l'aerolínia per resoldre el conflicte, però si no aconsegueix que cedeixi anirà per la via judicial. L'organització assegura que els passatgers haurien de tenir dret tant a la compensació com a una indemnització pels danys materials i morals causats pels més de 400 vols que l'empresa ha cancel·lat des de principi d'estiu.

Les compensacions per retards i cancel·lacions en casos com els de Ryanair poden anar dels 250 als 600 euros, recorden des de l'OCU. Per tant, l'aerolínia es podria estar enfrontant al pagament de com a mínim 18 milions d'euros per indemnitzar els prop de 75.000 passatgers que es van veure afectats per les vagues a Espanya.

Vaga històrica de pilots

Ryanair s'enfronta demà a una aturada sense precedents dels pilots a les seves bases europees. L'aerolínia ha cancel·lat gairebé 400 vols per les vagues convocades a Alemanya, Bèlgica, Suècia i Irlanda. A més a més, l'empresa està pendent de la decisió dels seus pilots holandesos, que encara no han confirmat si també aniran a la vaga.

La protesta podria afectar uns 67.000 passatgers arreu del continent. Les reivindicacions dels pilots arriben després de les vagues que ja van convocar els tripulants de cabina de l'aerolínia i que van obligar-la a cancel·lar prop de 600 vols en només dos dies.

Més continguts de