Economia 18/02/2011

El govern espanyol blinda un catàleg estatal de polítiques actives d'ocupació

La modificació de la llei que ha aprovat el consell de ministres dóna més flexibilitat a les autonomies però fixa un paquet de serveis mínims estatals

Joan Rusiñol
1 min
El ministre de Treball, Valeriano Gómez, després del consell de ministres

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } La reforma que ha aprovat avui el govern espanyol de les polítiques actives d'ocupació vol posar al dia la llei per donar un tracte "individualitzat" als qui busquen feina, adaptant millor la formació a les necessitats actuals del mercat. Si bé l'executiu de Zapatero elimina els plans estatals que existien fins ara, que s'havien d'aplicar arreu de l'Estat espanyol, manté "uns mínims comuns" per a tot l'Estat i assegura que l'executiu de Madrid "vetllarà per la coordinació i complementarietat de les polítiques".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el ministre de Treball, Valeriano Gómez, el govern espanyol ha de "garantir la igualtat de tracte i buscar la unitat de mercat, de manera coordinada amb les comunitats autònomes". Ara bé, també ha admès que, amb la reforma de la llei, es dóna més "flexibilitat" a les CCAA perquè gestionin les polítiques d'acord amb les seves necessitats particulars. Sempre, però, amb la visió de complir els objectius estratègics que es revisaran cada any.

A més del tractament individualitzat, les línies bàsiques de la modificació legislativa aposten per posar l'accent en la necessitat d'impulsar l'esperit "emprenedor", que, segons Gómez, és "una de les grans carències" de l'economia espanyola.

stats