OHL ven la meitat de la seva participació a Abertis, valorada en quasi 900 milions

És la segona desinversió de Villar Mir en empreses catalanes aquest mes, després de vendre part de Colonial

La constructora OHL ha posat a la venda un 7% del capital social d' Abertis, que és pràcticament la meitat de la seva participació en la companyia catalana d'infraestructures, que fins ara era del 13,9%, segons ha comunicat aquest dimarts l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La venda es farà pel sistema que es coneix com a col·locació accelerada. El paquet del 7% d'accions d'Abertis que surt a la venda té un preu de mercat de 894 milions d'euros.

OHL, que la setmana passada va canviar de president i conseller delegat, ha explicat que la venda es fa per liquidar préstecs lligats a la seva participació a OHL Mèxic i per aconseguir recursos per finançar el creixement de la constructora.

Aquesta és la segona desinversió en empreses cotitzades catalanes que fa el grup empresarial de la família Villar Mir aquest mes de juny, després de reduir fins el 9,2% la seva participació a Colonial, on ha deixat de ser el primer accionista.

A Abertis OHL, segon accionista després de La Caixa, ja havia reduït la seva participació al setembre del 2015 quan es va vendre el 2,36%, en una operació en la que la família Villar Mir va fer calaix per poder anar a l'ampliació de capital d'OHL i mantenir el control de la constructora.

OHL té actualment tres llocs al consell d'administració d'Abertis, que ocupen el patriarca del grup Juan Miguel Villar Mir, el seu fill i actual president d'OHL, Juan Villar Mir de Fuentes, i el nou conseller delegat de la constructora, Tomás García Madrid.