Economia 12/12/2012

L'OPEP manté la cuota d'extracció de petroli en els 30 milions de barrils diaris

Els ministres dels dotze principals exportadors de petroli també han allargat un any el mandat del secretari general de l'organització, el libi Abdal·lah Salem al-Badri

Efe
1 min
El ministre iraquí de petroli, Rostam Ghasemi, a la reunió de la OPEP

VienaL'Organització de Països Exportadors de Petroli ha decidit mantenir en 30 milions de barrils diaris la quota d'extracció de cru després que els ministres dels dotze països membres de l'organització es reunissin a Viena.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"La mantenim, així que tot queda tal i com està", va afirmar el ministre de petroli de l'Arabia Saudita, Ali Naimi, a la sortida de la reunió.

Encara que la decisió no s'ha pres fins avui, els diversos estats membres ja havien expressat la seva satisfacció amb l'actual volum de producció i, per tant, amb els preus del barril de petroli, que no ha baixat dels 100 dòlars en tot l'any i està a punt de tancar l'any amb un preu mitjà rècord de 109 dòlars el barril.

Els mercats ja esperaven la decisió, que l'organització ha justificat amb l'estabilitat que viu el mercat tot i la crisi que viu la zona euro i altres regions consumidores.

La reunió de l'OPEP també ha servit per allargar un any el mandat del secretari general de l'organització, el libi Abdal·lah Salem al-Badri.

stats