Economia 08/06/2012

Obama reclama a Europa "injectar capital en bancs febles" de manera urgent

El president dels EUA creu que Espanya ha fet reformes "intel·ligents", però no pot "retallar i retallar, mentre creix l'atur"

Efe
1 min
Barack Obama

WashingtonEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha reclamat aquest divendres als dirigents europeus "accions clares, al més aviat possible, per injectar capital en els bancs febles".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una compareixença a la Casa Blanca en què ha comentat la situació econòmica del país i l'impacte de la crisi del deute a Europa, Obama ha afirmat que els líders europeus "comprenen la seriositat de la situació".

Sobre les polítiques a Espanya i Itàlia, Obama creu que "estan aplicant reformes intel·ligents i necessàries, des de la recaptació d'impostos al mercat laboral".

Tot i això, ha reconegut que aquestes reformes "necessiten temps i espai per donar resultats. No tot pot ser retallar, retallar i retallar, mentre la desocupació creix".

"He estat en freqüent contacte amb ells en les últimes setmanes i sabem que hi ha passes concretes que poden prendre per evitar que la situació empitjori", ha afegit.

A curt termini, ha argumentat, els països europeus han d'"estabilitzar el seu sistema financer".

Una part consisteix a adoptar "mesures clares, com més aviat millor, per injectar capital en els bancs febles", ha insistit.

Igual d'important, ha afegit Obama, "és establir un marc i una visió per a una eurozona més forta, incloent una cooperació més profunda en els pressupostos i en la política bancària".

Això requerirà temps, però "mostrar la voluntat política de compartir els beneficis i les responsabilitats d'una Europa més integrada seria un senyal fort", ha dit.

stats