TECNOLOGIA

Obre el nou Pier03: més tecnologia a tocar del port

Barcelona Tech City afegeix 3.500 metres quadrats per a una vintena d’empreses

El litoral de Barcelona guanya més metres quadrats per a la tecnologia. L’associació d’emprenedors Barcelona Tech City obrirà finalment el seu segon hub tecnològic a la ciutat, el Pier03. Segons ha pogut saber l’ARA, el nou edifici estarà situat als Porxos d’en Xifré -a pocs minuts a peu de la seu principal de l’associació, al Palau de Mar- i comptarà amb 3.500 metres quadrats d’oficines, a banda d’un futur projecte de 2.500 metres quadrats de terrassa verda dins de l’immoble. L’espai està pensat per acollir una vintena d’empreses i -com en el Pier01- busca la convivència entre start-ups i corporacions. La tecnològica Tiendeo hi instal·larà part de l’equip comercial, i s’hi sumaran els negocis digitals de MyPoppins, Viko i The Valley. A més, l’edifici dels Porxos d’en Xifré serà la seu de la vertical dedicada al blockchain, que integrarà diverses companyies i els responsables del projecte Alastria.

Pel que fa a les multinacionals, Novartis també se suma a la febre de les grans per acostar-se als emprenedors. La farmacèutica suïssa obrirà un hub de 250 metres quadrats dedicat a la innovació en el camp de la neurologia, batejat amb el nom Neurohouse. El fabricant de cervesa Damm també reproduirà la seva col·laboració amb el Pier01 -on ja té el seu propi espai- i tindrà el seu propi racó al nou edifici.

A banda de la presència d’empreses i entitats, Barcelona Tech City dedicarà 1.000 metres quadrats del nou immoble a un nou projecte “pioner” del qual per ara es coneixen pocs detalls. L’associació ha arrencat la iniciativa Barcelona Civic Tech House amb la consultora Eticas Foundation. Es tracta d’un centre enfocat a projectes d’innovació responsable -al sector s’hi refereixen amb l’anglicisme tech for good - que donarà suport a empreses amb finalitats socials.

On és el Pier02?

La inaguració del Pier03 arriba abans que l’associació hagi pogut tancar del tot un altre projecte més ambiciós. Pràcticament des de la seva inauguració el 2016, la seu de Barcelona Tech City ha sobrepassat la demanda d’empreses que s’hi volien instal·lar. No obstant, l’ampliació de l’espai tecnològic amb un segon edifici ha sigut complicada. El pla ideal era ocupar l’immoble contigu al Palau de Mar, que ara ocupa el Museu d’Història de Catalunya. Abans del 2021 el museu es traslladarà a Montjuïc, però fins aleshores Barcelona Tech City no podrà créixer en aquesta direcció. Fonts del sector, però, expliquen a l’ARA que ja hi ha altres plans per a un Pier02, que sumarà més metres quadrats que l’espai anunciat avui.

Més continguts de