Publicitat
Publicitat

En breu

Oliu descarta demanar ajuts europeus per al Sabadell

El Banc de Sabadell treu pit davant la crisi. El seu president, Josep Oliu, va assegurar ahir a Nova York que l'entitat financera catalana no necessitarà "en absolut" el rescat europeu per recapitalitzar el sistema bancari espanyol i va anunciar que continuaran amb la seva expansió als Estats Units malgrat l'actual situació econòmica.

En la inauguració de la nova oficina del Banc de Sabadell al Rockefeller Center de Nova York, Oliu va afirmar que la banca "ha estat la gran sacrificada d'una crisi que va crear el conjunt de la societat", ja que "ho està pagant tant des d'un punt de vista econòmic com d'imatge".

D'altra banda, Oliu va afirmar que ni el rescat europeu ni les últimes reformes restabliran el crèdit bancari i va advertir que, per aquest motiu, cal una reducció de la prima de risc espanyola i una recuperació de la credibilitat. Segons el directiu, la sortida de la crisi passa per reunir tres condicions: resoldre la solvència del sistema financer, equilibrar els comptes públics i aplicar mesures d'impuls econòmic a nivell europeu.

Més continguts de