Economia 08/05/2012

Rehn confirma que Brussel·les podria donar un any més a Espanya per reduir el dèficit públic

El comissari europeu d'Economia assegura que el Pacte d'Estabilitat aconsella tenir en compte la situació de cada Estat membre per fixar els calendaris de reducció de dèficit públic

Laia Forès
1 min

Brussel·lesEl comissari europeu d'Economia, Olli Rehn, ha confirmat que la Comissió Europea podria donar un any més al govern espanyol, fins al 2014, per reduir el dèficit públic fins al 3% del Producte Interior Brut (PIB). Tal com avança l'Ara en la seva edició d'avui, Rehn ha assegurat que Brussel·les ha de tenir en compte les circumstàncies econòmiques dels Estats membres a l'hora de pactar calendaris per a reduir el dèficit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El Pacte d'Estabilitat no només permet sinó que també recomana la diferenciació entre Estats membres d'acord amb el seu espai fiscal i les seves condicions econòmiques, ha dit Rehn en roda de premsa quan se li ha preguntat si donarà un any més a Espanya per complir amb el 3% de dèficit. De les seves paraules es desprèn que Brussel·les estaria disposada a donar de marge fins a finals del 2014 per reduir el dèficit públic del 8,5% de 2011 al 3% d'aquí a dos anys.

La Comissió Europea farà públiques divendres les seves previsions econòmiques per a tots els Estats membres i confirmarà que Espanya està en recessió. Aquesta circumstància serà clau per oferir a l'Estat espanyol una pròrroga per reduir el dèficit.

stats