EMPRESES

PC City es ven vuit botigues i salva 350 treballadors en el seu adéu al mercat espanyol

La companyia traspassa, entre d'altres, dos establiments de Barcelona i un de Palma de Mallorca, i avança en els seus plans de marxar d'Espanya per la caiguda del consum

PC City ha arribat a un acord amb la companyia portuguesa Sonae, propietària de les botigues d'electrònica de consum Worten, per traspassar-li 8 dels seus establiments a Espanya, dos d'ells a Barcelona, i conservar així 350 llocs de treball, segons ha informat avui la cadena.

L'acord entre les dues empreses contempla que els plans de cessament d'activitat que PC City, filial de la britànica Dixon Retails, va anunciar el 14 d'abril per a les seves botigues espanyoles no afectaran tres establiments de la Comunitat de Madrid, dos de Barcelona, un a Tenerife, un a Palma de Mallorca i un altre a Pamplona.

En un comunicat, la cadena assegura que aquest acord també implica la subrogació de la plantilla d'aquestes botigues, "uns 350 treballadors", segons PC City, amb les mateixes condicions i garanties laborals i salarials que tenen actualment.

PC City té 34 botigues i 1.223 treballadors a Espanya, segons la companyia, que ha assegurat que una vegada que es culmini el tancament d'aquests establiments presentarà un Expedient d'Extinció d'Ocupació.

La direcció i els sindicats van arribar a un acord a final d'abril pel qual els treballadors rebrien una indemnització de 50 dies per any treballat, sempre que es poguessin traspassar un mínim de set botigues amb els seus treballadors a una empresa i es reduís l'estoc de productes de 10 milions d'euros a quatre milions.

La direcció de la companyia PC City es va donar fins a final de la setmana passada de termini per vendre una part de les seves botigues.

La cadena ha informat en la nota remesa que la venda d'estoc, que ha d'arribar a l'objectiu dels quatre milions abans del 31 de maig, "evoluciona positivament"