EMPRESES
Economia 16/05/2011

PC City es ven vuit botigues i salva 350 treballadors en el seu adéu al mercat espanyol

La companyia traspassa, entre d'altres, dos establiments de Barcelona i un de Palma de Mallorca, i avança en els seus plans de marxar d'Espanya per la caiguda del consum

Efe
1 min

BarcelonaPC City ha arribat a un acord amb la companyia portuguesa Sonae, propietària de les botigues d'electrònica de consum Worten, per traspassar-li 8 dels seus establiments a Espanya, dos d'ells a Barcelona, i conservar així 350 llocs de treball, segons ha informat avui la cadena.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'acord entre les dues empreses contempla que els plans de cessament d'activitat que PC City, filial de la britànica Dixon Retails, va anunciar el 14 d'abril per a les seves botigues espanyoles no afectaran tres establiments de la Comunitat de Madrid, dos de Barcelona, un a Tenerife, un a Palma de Mallorca i un altre a Pamplona.

En un comunicat, la cadena assegura que aquest acord també implica la subrogació de la plantilla d'aquestes botigues, "uns 350 treballadors", segons PC City, amb les mateixes condicions i garanties laborals i salarials que tenen actualment.

PC City té 34 botigues i 1.223 treballadors a Espanya, segons la companyia, que ha assegurat que una vegada que es culmini el tancament d'aquests establiments presentarà un Expedient d'Extinció d'Ocupació.

La direcció i els sindicats van arribar a un acord a final d'abril pel qual els treballadors rebrien una indemnització de 50 dies per any treballat, sempre que es poguessin traspassar un mínim de set botigues amb els seus treballadors a una empresa i es reduís l'estoc de productes de 10 milions d'euros a quatre milions.

La direcció de la companyia PC City es va donar fins a final de la setmana passada de termini per vendre una part de les seves botigues.

La cadena ha informat en la nota remesa que la venda d'estoc, que ha d'arribar a l'objectiu dels quatre milions abans del 31 de maig, "evoluciona positivament"

stats